Actueel

Manager Behandeling & Revalidatie, Zorggroep Meander

 

Ben jij een échte verbinder, sterk gericht op de ontwikkeling, het eigenaarschap en de samenwerking  van onze professionals? Ga jij samen met het team de dienstverlening verder ontwikkelen én implementeren? Ben jij innovatief, daadkrachtig en resultaatgericht en wil je mee bouwen aan een toekomstbestendige organisatie? Dan zoeken wij jou!  

 

Zorggroep Meander zoekt: een ondernemende en innovatieve Manager Behandeling & Revalidatie (32 tot 36 uur)

 

Zorggroep Meander

Bij Zorggroep Meander bieden ruim 1600 medewerkers zorg, behandeling en revalidatie in de regio Oost-Groningen. We zijn er voor de kwetsbare ouderen in de thuissituatie en, wanneer dat niet meer kan, in een omgeving die zo thuis mogelijk is. De beste zorg wordt gegeven door enthousiaste medewerkers. Samen zorgen we voor een werkomgeving waarin iedereen met plezier aan het werk gaat, zodat onze collega’s trots en energiek kunnen zijn. Op zorgkaart Nederland waarderen onze cliënten de zorg dan ook bovengemiddeld. Om dit te realiseren werkt Zorggroep Meander op gelijkwaardige wijze samen met cliënten, familie, mantelzorgers en andere samenwerkingspartners. Iedereen doet er toe en iedereen doet mee. Zorggroep Meander versterkt de eigen kracht van mensen.

De Manager

Vanuit je rol als Manager ben je integraal verantwoordelijk voor de afdeling behandeling en revalidatie van Zorggroep Meander. Je werkt hierin nauw samen met de Eerste Geneeskundige. Je bent verantwoordelijk voor een goed afgestemde en herkenbare zorg en behandeling (vanuit cliënt, medewerker en gezonde bedrijfsvoering). Je draagt zorg voor de uitvoering van én levert een bijdrage aan de positionering van Zorggroep Meander in de regio.

Als Manager heb je een duidelijke visie op de toekomst van de ouderenzorg en in het bijzonder op behandeling en revalidatie in de regio. Je kunt deze visie vertalen naar een duidelijke en resultaatgerichte bedrijfsvoering, zowel qua structuur, cultuur, financiën en formatie (vormgeven strategische personeelsplanning). Verder stimuleer je de professionele ontwikkeling van de medewerkers waarbij je oog hebt voor de talenten van het individu en het beste in medewerkers naar boven weet te halen. In de teams werken samen ongeveer 125 medewerkers  (ca. 80 FTE). Binnen de behandeldienst gaat het om o.a. Artsen, Verpleegkundig Specialisten, Physician Assistants, (GZ-) Psychologen en Paramedici. Als Manager ben je hiërarchisch verantwoordelijk voor het functioneren van de behandeldienst en het revalidatiecentrum. Je geeft direct leiding aan de behandelaren en aan de Teammanager GRZ. 

In deze functie rapporteer je aan de Directeur Zorg en maak je onderdeel uit van het managementteam (MT) van Zorggroep Meander. Samen met je collega’s bouw je door een goede verbinding en intensieve samenwerking systematisch aan een aantrekkelijke werkomgeving voor professionals, met als doel optimale zorg voor onze cliënten. 

De standplaats is Veendam, maar je bent werkzaam in ons gehele werkgebied.

 

Wie ben jij?
Dit is een prachtige positie voor een Manager met een daadkrachtige en innovatieve kijk op de zorg, behandeling en revalidatie. We zoeken een Manager die naast een bevlogen en verbindende persoonlijkheid een resultaatgerichte en bedrijfskundige aanpak meebrengt.  Je hebt een eigen en inspirerende visie op ontwikkelingen op het gebied van behandeling en revalidatie en weet dit te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Zo kun je de cliëntvraag duidelijk in kaart brengen en deze in balans brengen met de personele inzet en financiën. Je bent sterk in strategisch samenwerken, kijkt vanuit verschillende perspectieven en weet de belangen van de behandelaren te verbinden met die van de zorgpraktijk en/of externe partijen. Je hebt goed zicht op de regio en beweegt je gemakkelijk in de diverse netwerken. Jouw leidinggevende stijl typeert zich als ondersteunend en faciliterend. Je bent een leider die samen met de behandelaren en de Teammanager GRZ stappen maakt op weg naar resultaatgerichte teams. 

Functie-eisen

  • Ruime ervaring in een hogere managementfunctie in de zorg en/of behandelomgeving;
  • WO werk-/ denk niveau en een aanvullende management/bedrijfskundige opleiding;
  • Ervaring in de zorg/ behandeling en met zorgprocessen, zowel inhoudelijk als beleidsmatig;
  • Kennis en ervaring in diverse financiële processen, in het bijzonder in het flexibel inzetten van formatie op basis van productie;
  • Je bent in staat om binnen een complexe organisatie coachend leiding te geven;
  • Je bent zowel gericht op de interne organisatie als de externe (markt)omgeving en onderhoud hierin een goed en actief netwerk;
  • Je bent verbindend, innoverend, daadkrachtig, uitnodigend en een stevige gesprekspartner;
  • Je hebt lef en kunt duidelijk communiceren zonder de verbinding te verliezen.

 

Wat biedt Zorggroep Meander?

Als je bij ons komt werken, bieden wij je in overleg een passend contract aan voor 32-36 uur per week. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg. Er wordt een marktconform salaris geboden. Je krijgt een eindejaarsuitkering en aantrekkelijke pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Aandacht voor jouw gezondheid en werkplezier vinden we belangrijk. Daarom kun je gebruik maken van ons uitgebreide arbeidsvoorwaardenpakket.

Daarnaast krijg je veel ruimte en mogelijkheden, bijvoorbeeld in contracturen en werktijden. De kans om te werken in een organisatie in beweging, waarbij je met jouw strategische blik en leiderschap van meerwaarde kunt zijn aan het leveren van optimale zorg.

Enthousiast?

Herken jij jezelf in onze ideale kandidaat? Dan gaan wij graag met je in gesprek!

‘Klaar voor Morgen’ is verantwoordelijk voor de werving en selectie van de kandidaat voor deze functie. Voor meer informatie over de functie en de procedure kun je contact opnemen met

Marieke Kamminga (06-15271212) of Mariëlle Gudde (06-42028052). Ben je geïnteresseerd en wil je solliciteren? Stuur dan z.s.m. jouw motivatie en CV naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

Het overleggen van een recente VOG is een voorwaarde voor aanstelling.

Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure als ook het inwinnen van referenties.

De vacature wordt zowel intern als extern gesteld waarbij interne kandidaten, bij gelijke geschiktheid, voorrang hebben.

 

 

Vacatures

Ook klaar zijn voor morgen?

Neem contact op

Advies over jouw HR & Recruitment?

+31 6 42 02 80 52
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Heb je liever dat wij jou bellen?

+31 6 42 02 80 52
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

©2021 Klaar voor morgen | Powered by Dsignonline