De branding van jouw organisatie | jouw werkgeversmerk

In een competitieve arbeidsmarkt is het voor jouw organisatie essentieel om je te onderscheiden van de concurrentie, om zo het juiste talent aan te trekken en te behouden. Een sterk Employer Brand (of Werkgeversmerk) speelt hierin een cruciale rol.

Meer dan de helft van de werkzoekenden kijken verder dan alleen de vacature. Ze willen meer te weten komen over het bedrijf, de cultuur, de waarden, de visie en doorgroeimogelijkheden.

Door een sterk Employer Brand op te bouwen weten potentiële medewerkers in wat voor organisatie ze terecht komen. Dit maakt dat potentiële nieuwe medewerkers sneller kunnen beoordelen of zij goed bij jouw organisatie passen. Op termijn zorgt een solide Employer Brand ook voor een kortere wervingstijd, het bereiken van latent werkzoekenden en kwalitatief betere kandidaten.’

Contact

 

Het is voor je Employer Brand belangrijk dat je als organisatie je missie, visie en strategie vertaalt naar een aansprekend verhaal met een aantrekkelijke belofte. Dit noemen we de Employee Value Proposition (EVP). Deze merkbelofte is de basis van je communicatie.

Niet alleen extern, ook intern moet deze belofte nagekomen worden. Zo ben je niet alleen bezig met het werven van nieuw talent, maar bindt je tegelijkertijd je huidige medewerkers. Daarnaast creëer je ambassadeurs. De eerste indruk is van groot belang voor jou positionering als werkgever, dus het maakt wel degelijk uit wat een medewerkers op een verjaardag over jouw organisatie vertelt.

Wil jij aan de slag met het bouwen van een Employer Brand? Wij hebben een programma opgesteld waarin we samen met jou en je medewerkers gaan bouwen aan een sterke Employer Branding. Wees je concurrenten voor en begin met bouwen. Dan ben jij klaar voor morgen (of in ieder geval overmorgen).