Hans Versnel: Oprichter van Management Drives en RealDrives, Menselijke Drijfveren Expert

Wie is Hans Versnel

Hans Versnel is specialist op het gebied van menselijke drijfveren. Na een tijd als wetenschappelijk onderzoeker, beleidsmaker, organisatieadviseur en als interimmanager gewerkt te hebben, kwam hij tot de overtuiging dat de mens-factor bijna altijd de sleutel is om mensen en organisaties beter te laten functioneren. (‘twee hoofdproblemen: mensen die niet bij hun functie passen, en mensen die niet bij elkaar passen’) Hij is oprichter van Management Drives en RealDrives, bedrijven die zich richten op het meten van drijfveren van mensen en groepen. Daarmee ontstaat een scherp zicht op mens, organisatie, en leiderschap. Inmiddels zijn de drijfveerprofielen van meer dan 200.000 mensen gemeten. Als consultant adviseert Hans het topmanagement van zeer uiteenlopende organisaties in binnen- en buitenland.

 

Wat is zijn visie op leiderschap?

‘Leiderschap’ is een weids begrip waar volgens Hans misschien wel te veel tijd aan besteed wordt. Voor de meeste leidinggevenden is allerbelangrijkste dat zij zorgen dat hun medewerkers gemotiveerd kunnen werken. Dat klinkt simpel, maar het is moeilijk. Het wordt wel een stuk makkelijker als je begrijpt wat mensen drijft en hoe verschillend ze zijn.

 

Waarmee kan Hans helpen?

Met vraagstukken van mens en organisatie. Hans is een koele analist met een warm hart. Op basis van objectieve meetgegevens zoekt hij oplossingen met een menselijke maat. Die opluchting en nieuw plezier geven. Zijn klanten zijn vaak bestuurder of toezichthouder, maar hij eert ook het kleine. Mensenproblemen zijn uiteindelijk allemaal hetzelfde, of je nu bij het hoofdkantoor in the Big City kijkt of bij een plattelandsgemeente.