Sara Plaut: Carrière- en Assessment Psycholoog

Wie is Sara?

Moeder van 3 kinderen en daardoor ook taxichauffeur en B&B eigenaar, Groningse, chocoladeverslaafd, padelliefhebber. Ik hou van lezen maar de stapel nieuwe, ongelezen boeken blijft maar groeien. Uit eten gaan en sociale activiteiten vind ik heerlijk, maar als iemand op het laatste moment afzegt kan ik daar stiekem ook van genieten. Ik ben gedreven om een positieve en duurzame impact te hebben op mensen en organisaties. Ik heb verstand van zowel psychologie als arbeid en organisatie met daarbij scherp zicht op de belangrijkste factor: de mens! Ik ben empathisch, nieuwgierig, luisterend en adviserend. Mijn stijl is persoonlijk, professioneel en liefdevol confronterend.

 

Visie op leiderschap

Leiderschap begint voor mij bij persoonlijk leiderschap. Jezelf (durven) zien en zijn, jezelf kennen, verantwoordelijkheid nemen voor je eigen welzijn en eigen keuzes durven maken. Je moet weten welke patronen en mechanismen je hebt ontwikkeld die je gedrag bewust of onbewust beïnvloeden. Zelfreflectie en je niet te veel laten leiden door je ego zijn cruciaal in dit proces. Als je goed in staat bent leiding en sturing te geven aan jezelf en in verbinding staat met wat je denkt, voelt en vindt, dan kun je dit ook beter aan anderen overbrengen. Dan ben je overtuigender en authentieker. En dan ontstaat er als het goed is beweging en positieve beïnvloeding.

 

Waarmee kan Sara helpen?

Met SparX help ik individuen, teams en organisaties met het optimaal benutten van hun potentieel en daarmee het vermogen om te groeien. Hoe meer bewustzijn op wie je bent en wat je kunt, hoe meer keuzes je hebt. Ik help bij het vinden van de vonk. Ik maak bewust van wat er buiten de comfortzone ligt, zodat er een vlam ontstaat. Ik word er heel blij van als mensen de deur uitgaan met stof tot nadenken, met anderen inzichten en andere perspectieven. Om daarna zelf de regie weer terug te kunnen pakken. Ik doe dit op verschillende manieren en in verschillende rollen: als werving- en selectiespecialist, assessmentpsycholoog en carrièrecoach.