Europees Kampioen; stil zitten

Europees Kampioen; stil zitten

🏆We zijn Europees kampioen🏆

Alleen dan helaas wel in het stilzitten. In Nederland zit 32% van de bevolking minimaal 8,5 uur per dag. Dat is flink hoger dan de 12% van de Europese bevolking die langer dan 8,5 uur zit.
Daarom heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de nationale beweegminuut in het leven geroepen. We moeten namelijk met zijn allen wat meer uit die bureaustoel komen en in beweging komen🏃‍♀️.

Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd. Zo heeft iemand die meer dan 8 uur per dag zit 27% meer kans op vroegtijdig overlijden dan iemand die minder dan 4 uur zit. Daarnaast zorgt lang zitten voor een verhoogde kans op hart- en vaatziekten, diabetes type II, depressieve klachten en sommige vormen van kanker.

Maar hoe kan jij er als werkgever voor zorgen dat jouw medewerkers in beweging komen?
✅ Creëer een werkomgeving die uitnodigt tot minder zitten door zit-sta bureaus aan te schaffen, de printer ver van werkplek te plaatsen of door middelen beschikbaar te stellen voor een lopend overleg.
✅ Faciliteer en stimuleer een actieve invulling van pauzes door het beschikbaar stellen van een tafeltennistafel of dartboard en daag de medewerkers op een ludieke manier uit door een ‘’challenge’’ of competitie te organiseren.
✅ Sta flexibele werktijden toe of faciliteer een douche/kleedruimte. Zo stimuleer je medewerkers om op de fiets naar het werk te komen of tussendoor te sporten zonder dat ze bezweet achter hun computer hoeven te zitten.

Maar bovenal: inventariseer onder de medewerkers wat de behoefte is en informeer hen over het belang van bewegen. Zo stimuleer je medewerkers op kantoor, maar ook thuis, om in beweging te komen!

#werk#werkgeluk#gezondheid#goedwerkgeverschap#bewegen#healthyworkplace